PROIECTE

Aceasta pagina este dedicata proiectelor in care este implicata grupa noastra, atat la nivelul gradinitei, cat si la nivel de grupa.
Pe platforma educationala eTwinning, Grupa Ghioceii desfasoara proiectele:

1. PAINTING THE WIND
 
WE ARE PAINTING  OUR CHILDREN’S DREAMS


Scopul acestui  proiect, initiat de doua scoli din Polonia si Turcia, este de a oferi copiilor si cadrelor didactice un mod original de a-si exprima creativitatea, de a comunica cu scoli din alte tari europene, dezvoltandu-si competente informatice si ecologice.
Copiii  vor prezenta creaţiile lor în spaţiul virtual eTwinning şi în şcolile lor. Ei vor împărtăşi aceste creatii cu colegii lor şi colegii lor din alte ţări, imbunatatindu-se cooperarea dintre copii si cadre didactice.  Practic, ei învaţă prin a face lucruri, nu doar prin citirea, repetarea, scrierea sau ascultarea lor.
Ideea de la care a pornit acest proiect este aceea ca oamenii pot dezvolta o cetatenie ecologica, pot constientiza importanta pastrarii unui mediu sanatos chiar daca locuiesc in diferite colturi ale Europei. Indemnurile  lor, scrise pe moristile de vant colorate vor fi citite, si ei la randul lor vor citi, utilizand acelasi limbaj, al mediului curat.
Pentru acest proiect am realizat si un panou de prezentare cu imagini realizate in scolile partenere din Turcia si Polonia. Recent s-au inscris in proiect si cateva scoli si gradinite din Romania.