marți, 19 octombrie 2010

Carnaval, carnaval

Carnaval de Halloween


VINERI, 29 OCTOMBRIE 2010


grupa mica B Ghioceii organizeaza Carnavalul de Halloween 

Copiii vor aduce la gradinita un dovleac sculptat, costumatie specifica sarbatorii (vampir, printesa, fantoma, vrajitoare, liliac, etc)
De asemenea puteti pregati prajiturele, biscuiti sau alte dulciuri pentru copii.

DESPRE HALLOWEEN
Originile Halloween-ului dateaza de pe vremea vechilor festivaluri celtice cunoscute sub numele de Samhain. Celtii, care acum 2000 de ani traiau in zona Irlandei si a Angliei sarbatoreau la inceputul lunii noiembrie anul nou.
Aceasta zi marca pentru ei sfarsitul verii si inceputul zilelor intunecoase si reci de iarna, o perioada a anului asociata de acestia cu moartea.
Povestea spune ca, in aceasta zi, de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit in ultimul an se intorc pe pamant in cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, acesta fiind singura speranta de a avea o viata dupa moarte.

Celtii considerau ca toate legile spatiului si timpului sunt suspendate in aceasta zi, permitandu-le spiritelor sa interactioneze cu cei vii.

Cei vii nu doreau sa fie posedati. Astfel, in noaptea de 31 octombrie, satenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig si pentru a deveni astfel nedoriti. Acestia se imbracau in tot felul de costume caraghioase si participau la parade galagioase in cartierul lor, incercand sa fie cat mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau in cautarea celor vii.

 Va prezentam cateva imagini de la Carnavalul de Halloween - oct 2009 - Grupa Ghioceii

VA ASTEPTAM !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu