joi, 29 decembrie 2011

Eu si bradutul meu

Dragi copii!
Am primit fotografia Alexiei cu bradutul de acasa. Asteptam in continuare vesti de la voi. Pana atunci...vacanta placuta!

Multumim, Alexia!

Iar aici, este bradutul lui Catalin...


joi, 15 decembrie 2011

Magia Craciunului

ISTORIA ÎMPODOBIRII BRADULUI
 Traditia impodobirii bradului si a casei cu crengute de brad este un obicei preluat pe la jumatatea mileniului trecut de la triburile germanice, bradul simbolizand prin forma sa triunghiulara Sfanta Treime, iar podoabele cu care bradul este impodobit semnificand cunoasterea si bogatia, asemeni pomului sacru din Gradina Edenului, in care se gaseau merele-fructele cunoasterii.

Bradul, impodobit in vechime cu fructe, flori, nuci poleite, lumanarele si panglici simboliza pomul vietii, arborele fertilizator, de bun augur. Simbolul bradului se regaseste in foarte multe piese de arta populara precum covoarele, stergarele si iile.
Impodobirea bradului in zilele noastre
In zilele noastre impodobirea bradului de Craciun a devenit una dintre cele mai iubite datini atat in mediul rural cat si urban, odata cu asteptarea in seara de Ajun a lui Mos Craciun.

 In povestirile parintilor nostri, de cele mai multe ori bradul era adus de Mos Craciun, atunci cand copiii dormeau.

Din plastic sau natural, miniatural sau imens, bradul nu lipseste din nici o casa (case cu copii) in Sfanta seara a Craciunului si cu o nerabdare crescuta asteptam infrigurati cu mic si mare momentul magic al impodobirii bradului.


Beteala, globuletele colorate ce sclipesc in lumina lumanarilor si a luminitelor colorate ce dau parca viata bradului, steaua vestitoare a Nasterii Domnului Iisus cocotata in varful bradului, ingerasii care ne indeamna sa traim emotiile Nasterii Pruncului Sfant, toate ne anunta Seara cea Mare. (traditii.ro)

 










10 TRUCURI PENTRU IMPODOBIREA BRADULUI
• Plaseaza bradul intr-un loc mai rece, ca sa-si pastreze acele cat mai mult timp.

• Incepe prin a aseza ghirlanda luminoasa. Pune mai multa in partea de jos a bradului.

• Incurajeaza-ti familia sa contribuie: copiii sa deseneze ingerasi si Mosi Craciuni, pe care sa-i decupati apoi si sa-i agatati in brad, sau chiar sa-i plastifiati daca vreti sa-i pastrati ca amintire.

• Cu ocazia plimbarilor prin padure sau prin parc, strangeti conuri de brad, stropiti-le cu spray argintiu si agatati-le in pomul de Craciun.

• Agata bomboane, ciocolata, zahar caramelizat de ramurile bradului.

• Daca iti place sa gatesti, fa turta dulce si biscuiti de casa pe care ii poti agata apoi in pom.

• E timpul sa pui acum globurile si beteala.

• Pentru a parfuma casa, inteapa o portocala cu cuisoare si las-o la poalele bradului. Poti sa si agati in pom bucati de coaja de portocala, cu ajutorul panglicilor.

• Jucariile micute din lemn constituie ornamente superbe pentru crearea unui brad in stil romantic.
• In Ajunul Craciunului, agata ciorapei prin casa si nu uita sa le spui copiilor sa-i aranjeze lui Mos Craciun o gustare delicioasa, formata din lapte si biscuiti. (sursa: ele.ro)
CRACIUN FERICIT !